Lopende projecten

Youth support Gambia
Een project voor kansarme jongeren in Gambia.

In het relatief zeer arme West Afrikaanse land Gambia zijn er geen optimale kansen voor de jeugd. 

Nog te veel jongeren hebben geen toegang tot onderwijs omdat hun ouders de schoolkosten niet op kunnen brengen. Onderwijs is echter de eerste stap in armoedebestrijding, dus is het de hoogste tijd om deze vicieuze cirkel te doorbreken!

Wij maken ons hard voor individuele sponsoring van de schoolgaande jeugd. De kosten voor een schooljaar inclusief 2 uniformen en schoolbenodigdheden varieert van 70 euro voor de kleutergroepen tot 150 euro op de middelbare school.

Daarnaast bieden we ondersteuning aan jongeren die hun eigen bedrijfje willen starten via het aangaan van een micro credit. 

We proberen ons doel te bereiken door het vinden van sponsors en donateurs, helpt u hen en ons ?

Bezoek voor meer informatie en updates de Facebookpagina  (2) SVKO De Stichting voor kansarme ondernemers in ontwikkelingslanden | Facebook . U kunt ook een mailtje sturen naar [email protected] of contact opnemen met één van de bestuursleden. 


Skill center Jara
Jara ligt ver weg van het toeristen gebied jongeren hebben er weinig tot geen mogelijkheden om een goede toekomst te hebben. Dus veel mensen vertrekken uit het gebied. Door een skill center op het gebied van landbouw op te zetten, leren jongeren alles over landbouw en er wordt groenten geteeld zodat mensen te eten hebben. Bij verkoop een inkomen om bijv. de kinderen van naar school te laten gaan. De jongeren blijven hierdoor in Jara wat belangrijk is voor het sociaal stelsel. We willen gaan starten met ongeveer 30 jongeren/jong volwassenen aan deze mensen zijn grote gezinnen verbonden. Als deze jongeren in Jara blijven, zich kunnen ontwikkelen eten voor hun families en nog misschien nog wat inkomen kunnen verwerven dan zou dit voor de families erg waardevol zijn. 


 Gilanka school  in Kartong op de school zitten kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 8 jaar. Spelen is erg belangrijk voor een goede ontwikkeling van kinderen, er is ruimte genoeg om een speeltuin te maken alleen er is geen geld om dit te realiseren. Alles wat de community heeft hebben ze nodig om ieder jaar een klasgebouw er bij te maken, en voor het onderhoud van de school en loon van de juffen. Kinderen hebben nu geen enkele speelmogelijkheid wat niet goed is voor hun ontwikkeling. Vandaar dat we een speeltuin hebben gemaakt. Ook hebben we een kast laten maken van ijzer, en mooie boeken kunnen doneren via ReadtoGrow. De kast is van belang om dure schoolboeken in op te kunnen bergen zodat bijv. termieten ze niet kapot maken. 


Helaas is onderwijs voor kinderen in Gambia nog niet vanzelfsprekend. Als er niet genoeg geld is om alle kinderen naar school te laten gaan, kan dus niet iedereen naar school. Zeker in de binnenlanden waar Dumbuto ligt. We hebben enkele jaren gelden kennis gemaakt met Jarra, een vrouw met een hart van goud. Die zich inzet om jongeren een vak te leren en voor jongeren een plek te hebben waar ze mogen zijn. Al is het maar voor een praatje of wat overleg. Jarra geeft deze jongeren de kans om te leren naaien met de naaimachine. Af en toe wordt er wat verkocht en van dat geld kopen ze dan weer nieuwe materialen.  Al jaren stuurt onze stichting als wij spullen krijgen van naaiateliers of lappen stof of naaimachines naar Jarra in Dumbuto. Nu willen we daar een klaslokaal, kantoortje en een winkeltje gaan realiseren.