Lopende projecten

Schoolsponsor project Latrya en Sukuta.
Een project voor jongeren in Gambia.

In het relatief zeer arme West Afrikaanse land Gambia zijn er geen optimale kansen voor de jeugd. 

Nog te veel jongeren hebben geen toegang tot onderwijs omdat hun ouders de schoolkosten niet op kunnen brengen. Onderwijs is echter de eerste stap in armoedebestrijding, dus is het de hoogste tijd om deze vicieuze cirkel te doorbreken!

Wij maken ons hard voor individuele sponsoring van de schoolgaande jeugd. De kosten voor een schooljaar inclusief 2 uniformen en schoolbenodigdheden varieert van 75 euro voor de kleutergroepen tot 150 euro op de middelbare school.

Daarnaast bieden we ondersteuning aan jongeren die hun eigen bedrijfje willen starten via het aangaan van een micro credit. 

We proberen ons doel te bereiken door het vinden van sponsors en donateurs, helpt u hen en ons ? 

Bezoek voor meer informatie en updates de Facebookpagina. U kunt ook een mailtje sturen naar [email protected] of contact opnemen met één van de bestuursleden. 


Skill center Jara
Jara ligt ver weg van het toeristen gebied jongeren hebben er weinig tot geen mogelijkheden om een goede toekomst te hebben. Dus veel mensen vertrekken uit het gebied. Door een skill center op het gebied van landbouw op te zetten, leren jongeren alles over landbouw en er wordt groenten geteeld zodat mensen te eten hebben. Bij verkoop een inkomen om bijv. de kinderen van naar school te laten gaan. De jongeren blijven hierdoor in Jara wat belangrijk is voor het sociaal stelsel. We zijn gestart met 15  jongeren/jong volwassenen aan deze mensen zijn grote gezinnen verbonden. Als deze jongeren in Jara blijven, zich kunnen ontwikkelen eten voor hun families en nog misschien nog wat inkomen kunnen verwerven dan zou dit voor de families erg waardevol zijn. 


Met verbazing kijken wij hoe de gezondheidszorg is geregeld. Er zijn in Gambia nog steeds niet genoeg noodzakelijke zorgmaterialen aanwezig voor een goede zorg.​ 

Svko heeft ook als doel om zo veel mogelijk  kinderen te geven waar zij recht op hebben: scholing, voeding, kleding en onderdak. 


Ons Skilcenter in Dumbuto:

Ook Dumbuto ligt niet in het toeristen gebied, hier hebben we bewust voor gekozen. Het maakt het niet altijd makkelijk voor ons, maar de jongeren daar hebben hierdoor wel veel meer kansen. 

In Dumbuto loopt de naaischool goed, we zijn ook gestart met het leren maken van zeep om kleding te wassen en eind van dit jaar zullen we ook starten met bodysoap. 

Binnenkort willen we daar een  winkeltje gaan realiseren, zodat men kan proberen te verkopen wat men maakt. Hierdoor komen er inkomsten en kunnen ze nieuwe materialen kopen.